Baskılı Mağaza Poşeti

               Çevre kirliliğine sebep olan en olağan kaynaklardan birisi de market zinciri, mağaza zinciri, konfeksiyon, pazar vb. alışveriş ortamlarında kullanılan taşıma amaçlı poşetlerdir. Sektörler kendi içinde bu şekilde belli alanlarda mağaza poşet imalatı sağlarken tüketici poşetleri kullanmadaki bu kaygıdan ne yazık ki kurtulamamıştır. Baktığımızda alışveriş yaptığımız her sökterde ihtiyacımızı karşılamakta birinci sırada fakat tüketici olarak bilinçsiz imalat, bilinçsiz tüketim ve asıl önemli olanı bilinçsiz bir şekilde yanlış imha edilmeleriyle doğaya en büyük kötülüğü yapmakta bizlerde sorumluyuz.
  Evet kabul ediyorum! Doğaya ve çevreye sadık bir dost olmak çok zor hele ki modern dünyanın bize sağladığı kolaylıkları düşünürsek bu bir kaç kat daha zor gözüküyor. Yalnız bu olguya takılmamak gerek. Modern dünya bunu öngördüyse bir çözüm öngörüsü de vardır diye biz tüketicilerin de duyarlı olması gerek.

Üretici firma olarak başta kullanılan ham maddenin ve yeni teknolojinin en az zararlarını göz ardı etmeyerek zararsız bir nanoteknoloji ile imalatı sağlarken tüketici olarak ta üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz. Biliyoruz ki bu mağaza poşetlerine ihtiyacımız var. Kullanırken bir çöp atığı gibi olmaması gereken yerlerde doğaya bırakmamak bile yeni bir adımdır. Sonra imha konusunda neler yapılabilirin üzerindeki çalışmaları yakinen takip etmek ve uygulamak gerek. Unutmayın ! Yaşadığınız dünyayı kirletmekte elinizde, temizlemekte. Her şey bizler içindir fakat bunu doğru şekilde kullanalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baskılı Poşet İmalatı

İSTANBUL BASKILI POŞET